• Wie is Pick my Brain?

  Pick my Brain is Marion de Groot.

  Met mijn achtergrond als Industrieel Ontwerper weet ik de brug te bouwen tussen techniek, gebruiksvriendelijkheid, vormgeving en budget. Gecombineerd met mijn kennis van de IT kan ik dit goed toepassen in de ontwikkeling van websites en applicaties. Ik begrijp de businesskant én de programmeur.

  Ik heb voor langere tijd in Thailand en China gewoond tijdens mijn studie. Dit helpt me andere culturen te begrijpen, wat belangrijk is als een van de partijen in een project, meestal de programmeurs, in of uit een ander land is (outsourcing / offshoring). Veel communicatieproblemen ontstaan uit culturele verschillen. Met mijn ervaring met andere culturen kan ik deze problemen voorkomen of verhelpen.

  Werkervaring

  2012 – nu: Pick my Brain
  2010 – 2012: Functioneel ontwerper @ Up2 Technology
  2007 – 2010: Applicatie-ontwerper @ KSYOS Telemedisch Centrum

  Opleiding

  2000 – 2006: Industrieel Ontwerpen, TU Delft
  – Stage: Philips Applied Technologies, Shanghai
  – Afstuderen: A Support Tool for the Chinese Village Doctor
  1999 – 2000: Highschool uitwisselingsjaar in Mahasarakham, Thailand

  Cursussen en certificaten

  – Certified Scrum Product Owner
  – JCI European Academy (leiderschapstraining)
  – JCI Dutch Academy (leiderschapstraining)
  – JCI Trainer (trainen van volwassenen)
  – JCI Presenter (spreken voor publiek)
  – PRINCE2 Practitioner
  – PRINCE2 Foundation
  – Creative Facilitation (brainstorms leiden, TU Delft)

  Gesproken talen

  – Nederlands (moedertaal)
  – Engels (uitstekend)
  – Thais (goed)
  – Frans (goed)
  – Duits (goed)
  – Mandarijn Chinees (gemiddeld)
  – Spaans (gemiddeld)
  – Japans (basis)

  Groepen en verenigingen

  JCI Amsterdam International (lid sinds 2008; lokaal voorzitter 2010; lid landelijk bestuur 2011/2012; senator #71795)
  Mensa (lid sinds 2010)
  AFS (vrijwilliger sinds 2000)